Zibenīgā pica (uz pannas cepta)

Kā visi zin picas dzimtene ir Itālija, šaubos kad kāds nezin... Lai pagatavotu īstu itāļu picu ir nepieciešama ne tikai malkas krāsns un siers mocarella, bet arī bagātīga pieredze picu gatavošanā. Kur lai mēs bērni šo pieredzi gūstam? Protams, tikai gatavojot. Taču reizēm man patīk improvizēt un virtuve ir lieliska vieta dažādiem eksperimentiem un izmēģinājumiem. Šodien padalīšos ar interesantu picas pagatavošanas recepti. Turklāt ar tās radīšanu tiks galā jebkurš. Tas ir ātri, vienkārši un ļoti garšīgi.

 

 

Sastāvdaļas (1 picai):

 

1 meksikāņu plācenis (Tortilla)
1 siera mocarella bumba (vai cits labi kūstošs siers)
100 g salami desa
2 šampinjoni
2 ēd.k. tomātu mērce

 

Pagatavošana:

 

Liek plāceni uz pannas (iepriekš ieslēdzam uguni min. režīmā). Vienmērīgi izsmērē tomātu mērci pa visu plāceni. Visu bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Manā virtuvē mocarella bija beigusies,  bet ledusskapī snauda Cesvaines "siera gabaliņš" ar saulē kaltētiem tomātiem & ķiplokiem. Izkārto pavirsu ripiņās sagrieztu desu un šķēlītēs sagrieztus šampinjonus (tos protams vajag attīrīt no smiltīm). Uzliek pannai vāku.

Cep līdz siers uz picas izkusis.

 

Garšo fantastiski!

 

P.S.  Tās bazilika lapiņas mamma uzlika, receptē tādas nebija.