Klasiskā Vīnes šnicele

Šī panētā šnicele kļuvusi par klasiku daudzās zemēs. Maiga un sulīga, un tomēr arī kraukšķīga! To izcept nav liela māksla, vienīgi nepieciešams nedaudz pacietības un izveicības.

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

4 teļa gaļas karbonādes (katra apm. 150 g)

200 g rīvmaizes

50 g miltu

2 olas

100 g dzidrināta sviesta

sāls. melnie pipari

 

Pagatavošana:

Karbonādes izklapē ar gaļas āmurīti. No abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.

 

Vienā lēzenā šķīvī ieber miltus, otrā - rīvmaizi. Dziļā šķīvī sakuļ olas.

 

Šniceles vispirms apviļā miltos. Pēc tam no abām pusēm pamērcē olā. Visbeidzot apviļā rīvmaizē. Ar plaukstu viegli piespiež. Lieko rīvmaizi uzmanīgi nopurina.

 

Sviestu pannā uzkarsē vidēji karstu. Liek pannā pa vienai šnicelei un cep 4 minūtes no vienas puses. Vairākas reizes aplaista ar sviestu.

 

Panna nedrīkst būt pārāk karsta, jo tad rīvmaize piedegs.

Vairākas reizes aplaista ar sviestu, lai garoziņa glīti uzpūšas.

 

Šniceli apgriež uz otru pusi un arī cep 4 minūtes.