Vistas filejas iesmiņi ar zemesriekstu mērci

Sastāvdaļas:

 

500g vistas fileja

200ml kokosriekstu piens

1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne

2 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. sojas mēce

1 ēd.k. saldskābā čili mērce

 

 

Mērcei:

200ml kokosriekstu piens

100g nolobīti zemesrieksti

2 ēd.k. zemesriekstu sviests

sojas mērce

 

Pagatavošana:

 

1.  Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc kokosa pienu, sasmalcinātus ķiplokus, saldskābo mērci, ingveru un sojas mērci. Tad šajā bļodā liek sagrieztu kubiņos vistas fileju un atstāj uz 30 min. marinēties.

 

2.  Grilu uzkarsē līdz 140-150 grādiem. Fileju sadur uz izmērcētiem iesmiem un grilē apm. 20 min.

 

3. Gatavo mērci. Blenderī ielej kokosa pienu, pievieno zemesriekstus, zemesriekstu sviestu, sojas mērci un visu sablendē līdz masa ir viendabīga. 

 

4. Vistas fileju pasniedz ar zemesriekstu mērci.

Recepte tapusi sadarbībā ar