Grilēts cūkgaļas cepetis

Viena no manām iecienītākajām gaļas receptēm - vienkārši cepta gaļa. Tās pagatavošana ir vienkārša, neprasa daudz laika un sastāvdaļu. Pluss - to var pasniegt siltu ar dārzeņiem, var aukstu likt uz maizes, salātos. Ļoti universāla recepte!

 

 

 

Sastāvdaļas:

 

apm. 1,5 kg cūkgaļas šķiņķis

4-5 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. sinepes

1 ēd.k. medus

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Sagatavo gaļas gabalu. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.  Ar asu nazi gaļas gabalā izveido caurumus un ieliek tur ķiploka  šķēlīti. Gaļas gabalu viegli ierīvē ar sāli, svaigi maltiem pipariem un sinepēm.

 

2.  Grilu uzkarsē līdz 190-200 grādiem. Uz grila restes liek folija paplāti, lai tauki no gaļas nepilētu uz oglēm. Un tad jau šajā paplātē liekam sagatavotu gaļas gabalu. Cep gaļu līdz gatavībai, apm. 1,5 st. Kontrolē grilā temperatūru - tai jābūt ap 180-190 grādiem.

 

3. Pasniedz gaļu gan siltu, gan aukstu.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar