Trusis ķiploku marinādē

Trusi grilēju pirmo reizi un man bija mazliet bail. Un pirmo reizi, laikam, mazliet arī žēl. Tāpēc šoreiz saucu palīgā tēti un pa abiem mums sanāca.

 

Sastāvdaļas:

 

1 trusis

6 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. kaltēti zaļumi (dilles, pētersīļi, selerijas)

1/2 citrons

4 ēd.k. olīveļļa

pipari

 

Pagatavošana:

 

1.  Eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Trusi pārliek uz darba virsmas un iesmērē (gan no ārpuses, gan no iekšpuses)  ar ķiploku eļļu, pārkaisa ar garšvielām un svaigi maltiem pipariem. Vēderā saliek citrona šķēles. Atstāj marinēties uz 2 stundām.

 

2. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek trusi uz restēm un grilē līdz gatavībai. Trusi ik pa brīdim apgriež un apsmērē ar ķiploku eļļu.

 

3. Pasniedz ar dārzeņiem.

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar