Tarte ar mellenēm un Maskarpones krēmu

Neatceros, vai esmu teicis, bet man ļoti patīk receptes, kur nav īpaši jāpiepūlās. Šī tarte ir tieši tāda - minimums vienkāršu sastāvdaļu, minimums kustības un kūka gatava.

Ceru, ka man nav jāstāsta, ka melleņu vietā var būt gan āboli/bumbieri, gan plūmes/persiki, der arī jebkuras saldētas ogas. Ja nu pavisam negribās neko darīt, tad pasakam paldies Omei par atsūtīto zaptes burciņu vai ieskrienam veikalā.

 

Sastāvdaļas:

 

400g (vai 4 loksnes) saldēta kārtainā mīkla

250g mellenes

250g Mascarpone

150g biezs krējums

1 ola

cukurs

vaniļas cukurs

 

Pagatavošana:


1.  Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek atkausēties (pa vienai loksnei) kārtaino mīklu. Es šoreiz paņēmu rauga mīklu, tāpēc pagaidīju kad atkusīs un uzbriedīs un tad ar nazi iezīmēju malas un vidu piespiedu ar pirkstiem. Lai vidus neceļas uz augšu, to vajag sadurstīt ar dakšu. Malas apsmērē ar uzputotu olu un pārkaisa ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 180 grādos minūtes 15-20.  Sagataves izņem no krāsns un atdzesē.

 

2. Mellenes ieber katliņā ar biezu apakšu, pievieno pēc garšas cukuru un karsē 5 min. Ogas var mazliet paspaidīt ar kartupeļu stampu.

 

3. Bļodā pārliek Mascarpone, pievieno krējumu, pēc garšas cukuru un vanilīna cukuru un visu kārtīgi samaisa.

 

4. Uz atdzisušām mīklas sagatavēm smērē virsū siera-krējuma masu, tad pārlej ar mellenēm un izdekorē ar lapiņām. Man šoreiz bija baziliks - ļoti interesants savienojums!