Aprikožu sorbets

Nepieklājīgi venkāršs un ātri pagatavojams sorbets ))) Ideāls veids, kā izmantot to, kas vairs nelien vēderā un sāk jau bojāties - persiki, bumbieri, plūmes, arikozes, mellenes, avenes, upenes, nektarīni.  Tikai ņem vērā, ka sorbets jāpagatavo mazliet saldāks nekā tev gribās, jo aukstums nozags saldumu.

 

Ideju aizguvu no vecākas kolēģes Lindas - lindasvirtuve.lv

Sastāvdaļas:

 

gatavas un mīkstas aprikozes (bez kauliņiem)

karameļu sīrups

1/2 citrona sula un rīvēta miziņa

Pagatavošana:


1.  Aprikozes nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un liek blenderī. Pievieno pēc garšas cukura sīrupu un svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu miziņu.  Visu sablendē. It-kā jau būtu pariezi caur sietu izberzt, bet es to nedarīju - man patīk sajust struktūru un man, laikam, ir ļoti labs blenderis, jo neksa traucējošs sorbetā nebija.

 

2. Ja tev ir saldējuma mašīna, tad masu pārlej tajā un seko instrukcijai. Tikai ja tev ir kāds kilograms augļu vai ogu, tad sasalt kārtīgi diez vai paspēs. Vienalga jāliek saldētavā.

 

3. Un tagad pastāstīšu par vienkāršāko veidu kā sasaldēt sorbetu - masu pārlej plastikāta konteinerā, apsedz ar vāku un liek saldētavā uz pāris stundām. Sorbetam jābūt sacietējušām pa malām, bet ar mīkstu vidu. Šo masu pārliec blenderī un vēlreiz kārtīgi sablendē. Tad pārlej atpakaļ konteinerā un liec saldētavā līdz pilnīgai sastingšanai. Tā tev nebūs jāmaisa sorbets katru pusstundu un tu iegūsi ideālu struktūru!

 

4. Kādas minūtes 20 pirms pasniegšanas pārliec trauku ledusskapī. Lai labi garšo!