Siera zupa ar malto gaļu

Patiesībā, es apjuku un nezinu ko par šo zupu varētu pateikt. Gatavoju to diezgan bieži. Šad-tad es taisu frikadeles no maltās gaļas, šad-tad man nav paprikas, bet ir saldēti zaļie zirnīši. Arī sēnes man gadās kā nu kuru reizi - sezonā ļoti labi te iet gailenes. Bet viens gan paliek nemainīgs - siers te vienmēr ir! Tā ir ļoti sierīga zupa!

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

400g maltā liellopu gaļa
185g Valio Viola kausētais siers ar gailenēm
200g konservēta kukurūza
150g svaigi šampinjoni
1 sarkana paprika
1 sīpols
10g kaltēti burkāni
10g saulē kaltēti tomāti
rīvēts cietais siers
sāls, pipari

Pagatavošana (35 min):

 

1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Papriku sagriež kubiņos.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu, apcep. Pievieno papriku, sēnes un cep vēl 5 minūtes. Pievieno kaltētus dārzeņus un ūdeni, lai nosedz katla saturu un ir vēl kādi 5 cm pa virsu. Vāra 15 minūtes.

 

3. Pašās beigās iemaisa kausēto sieru, pievieno kukurūzu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
 

4. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar rīvētu sieru.