Risoto ar pesto

Viens no maniem mīļākajiem ēdieniem - risoto. Esmu piešāvies to gatavot un diezgan bieži izmēģinu jaunus garšas savienojumus. Šajā receptē pesto dod pikantumu, bet Mozzarellas siers - atsvaidzina un forši papildina garšu.

 

Jā, un sviests SAULUTE, uz kura cepu visu, tas arī dod savu garšu, jo ir jau ar garšvielām.

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

2 gl arborio rīsi
800ml vistas buljons
100g rīvēts cietais siers Džiugas
250g siers Mozzarella

20g SAULUTE sviests

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

8 ēd.k. zaļais pesto

sāls

 

Pagatavošana:

 

1. ​Uzkarsētā pannā izkausē sviestu​. Apcep ​tajā ​smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus,​ ​līdz ​tie ​kļūst caurspīdīgi. ​P​ievieno rīsus​ un apcep apm. 2 min. ​​Tad pievieno timiāna zar​iņus un ​buljonu, lai buljons nose​dz rīsus​. Visu laiku maisot vāra rīsus līdz buljons iztvaiko​. Tad pievieno vēl buljonu un atkārto līdz buljons beidzas. ​P​agaršo rīsus vai tie ir pietiekami izvārījušies​ -​ viņiem ir jābūt Al Dente, lai pats vidus būtu nedaudz ​ciets. Ja rīsi nav pietiekami izvārījušies, pievieno ūdeni un turpina vārīt.

 

2. ​Pašās beigās pievieno lielāko daļu cietā siera​, samaisa līdz siers izkūst un noņem no uguns​. Pievieno pesto​, pēc garšas sāli, apmaisa.

 

3. Risoto servē porcijas šķīvjos, pa virsu liek saplūkātu Mozzarella sieru un pārkaisa ar atlikušo cieto sieru. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar