Kartupeļu pīrāgs ar cāļa gaļas šašliku

Šī ir viena no retajām receptēm manā ikdienā, kura nav īpaši ātri pagatavojama. Bet man ļoti patīk kā šis pīrāgs izskatās un arī kā garšo.  Vistu var iemarinēt pats, bet var paņemt jau gatavu, iemarinētu un ietaupīt laiku.

Sastāvdaļas (4 pers.):

 

800g kartupeļi
500g cāļa gaļas šašliks (šķiņķi bez kaula)
1 sīpols
3-4 burkāni
150g zaļie zirnīši (var būt saldēti)
1gl piens
40g sviests
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Ūdeni nolej, kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu, pakāpeniski pievienojot uzkarsētu pienu. Pievieno sviestu un kartīgi visu samaisa.

 

2. Vistas gaļu sagriež mazākos gabalos. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu. Gaļu pārliek karstumizturīgā formā un tajā pašā pannā apcep sīpolus un burkānus. Apceptus dārzeņus kopā ar zirnīšiem uzliek pa virsu gaļai.

 

3. Kartupeļu biezputru pārliek konditorejas maisā ar pietiekami platu uzgali un smuki izspiež pa virsu gaļai.  Biezputru var arī vienkārši izlikt pa virsu un ar karoti izlīdzināt.

 

4. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 1 st.

 

5. Pasniedz uzreiz.