Plūkātā cūkgaļa meksikāņu gaumē

Visas receptes pamatā ir plūkātā cūkgaļa. Tā vispār tāda forša padarīšana - to var likt burgeros, sendvičos, salātos, sacepumos, pankūkās utt.  Un ja nav pieejams grils, tad to var pagatavot vienkārši cepeškrāsnī - tieši tāpat 130-140 grādos sautē 4 stundas.

 

Sastāvdaļas:

 

100g kukurūzas čipsi

75g rīvēts siers

1 liels tomāts

1 maziņš sīpols

zaļumi

krējums

Halapenjo pipari

 

Plūkātai cūkgaļai:

500g cūkgaļas šķiņķis

200g konservēti tomāti

100g BBQ mērce

sāls

 

 

Pagatavošana:

 

1. Gatavo plūkāto cūkgaļu. Cūkgaļu sagriež 3-4 daļās un liek karstumizturīgā traukā (es izmantoju romiešu podu). Pievieno tomātus, BBQ mērci, sāli pēc garšas. Trauku apsedz ar vāku vai foliju. Grilu uzkarsē līdz 130-140 grādiem un liek gaļu  lēnām gatavoties uz 4 stundām.

Kad gaļa ir gatava, to ar divām dakšām saplūkā mazākos gabalos - pa šķiedrām tā viegli sadalās.

 

2.  Karstumizturīgā  formā sakārto kukurūzas čipsus. Pa virsu liek plūkāto cūkgaļu, pārkaisa visu ar sieru.

Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Liek formu grilā un grilē burtiski 10 minūtes, līdz siers izkūst.

 

3. Tomātu sagriež kubiņos, sīpolu sagriež smalkāk. Samaisa, pievieno zaļumus un pēc garšas sāli. 

 

4, Pasniedz uzreiz ar tomātu salātiem, krējumu un Halapenjo pipariem.

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar