Picu stienīši

Šoreiz ar jums padalīšos ar īpašu recepti. Kāpēc tā ir īpaša? Tāpēc, ka šie picu stienīši iederēsies gan uz ikdienas, gan uz svētku galda. Šādu uzkodu ērti paņemt rokā, turpināt aktīvi piedalīties tusiņā - ej un grauz! Turklāt, var pagatavot dažādas mērces, kuras lieliski papildinās ši picu stienīšu garšu. Stilīgi, garšīgi un, kas galvenais, vienkārši pagatavojami.


​Gala rezultāts ir atkarīgs no jūsu sastāvdaļu izvēles un no jūsu fantāzijas. Es pastāstīšu kā šos stienīšus pagatavoju es, bet jūs varat pamainīt sastāvdaļas un rezultāts būs īpaši tīkams jums.

Sastāvdaļas:

 

obligātā sastāvdaļa - "Dobeles Dzirnavnieks" maisījums picai
cieti žāvēta desa (salami)
marinēti gurķīši
sīpols
siers
tomātu - ķiploku mērce (to pagatavoju no tomātu pastas, pievienoju sasmalcinātu ķiploka daiviņu, piparus un sāli).

 

 

Pagatavošana:

 

Pagatavo "Dobeles Dzirnavnieks" maisījumu picai atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Visu kārtīgi samaisa, līdz masa sasniedz mīklas konsistenci un apsedz mīklu ar dvieli. Ļauj tai atpūsties 15 minūtes.


Kamēr mīkla nostāvās var sarīvēt sieru, karamelizēt sīpolus, sacept desu un uztaisīt  mērci.
 

Mīklu uz sagatavotas virsmas (uzber miltus) ar mīklas rulli izrullē plakanu.
Vienu mīklas pusi noklāj ar mērci, smalki sagrieztiem sīpoliem un  apceptu desu. Pievieno smalki sagrieztus gurķīšus un visu pārkaisa ar sieru. Bagātīgi izkārtotās sastāvdaļas pārklāj ar otru mīklas pusi. Izveidojas tāds kā pīrāgs.


Pīrāgu sagriež strēmelītēs un katru strēmelīti sarullē ap savu asi.
Stienīšu sagataves izkārto uz pannas un pārsmērē ar sakultu olu.


Liek iekšā krāsnī cepties apm. 20 min. 180 grādos.