Pankūku kārtojums

Sastāvdaļas:

 

75g kviešu milti (te var daļu aizvietot ar pilngraudu miltiem)

175ml piens

1 ola

sāls, cukurs

 

Pildījumam:

350g malta gaļa

400g konservēti sasmalcināti tomāti

150g rikottas siers

100g rīvēts siers

50g spināti

1 sīpols

3 ķilploka daiviņas

eļļa

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1.  Olu uzputo ar dakšu, pievieno miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. No šīs mīklas uzcep pankūkas.

 

2.  Sīpolu sasmalcina un apcep pannā ar gaļu.

 

3. Tomātiem pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātus ķiplokus. 

 

4. Karstumizturīgā formā ielej 4-5 ēd.k. tomātu mērces un ieklāj vienu pankūku. Pa virsu kārto pusi no gaļas, pārlej ar 4-5 ēd.k. tomātu mērces, pārkaisa mazliet ar sieru un apsedz ar vēl vienu pankūku. Tad uzsmērē pusi no rikottas siera, kārto spinātus, uzliek vēl vienu pankūku. Tad atkal liek gaļu, mērci, mazliet siera un pankūku. Nobeidz visu ar to, kas palika pāri, apsedz ar pankūku un pārkaisa ar sieru.

 

5. Cep 20 min. 180 grādos.