Lēcu salāti ar "Tomahawk" steiku

Sastāvdaļas:

 

2 gb. cūkgaļas "Tomahawk" steiks
200g lēcas
300ml gaļas buljons
100g krējums
2 burkāni
1 ēd.k. mārrutki
zaļie loki
rozmarīna zariņš
sāls

 

Pagatavošana:

 


Burkānus notīra un sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep burkānus, tad pievieno lēcas, buljonu, rozmarīnu un vāra bez vāka apm. 30 min, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Es mazliet pārvārīju lēcas, jo likās, ka vēl nav gatavs un pievienoju vēl ūdeni.  Tāpēc papildus šķidrumu pievieno ļoti uzmanīgi.
 

Steikus cep uz grila līdz gatavībai. Tētis kūpināja gaļau un šoreiz es savus steikus ieliku kūpinātavā - jāsaka, ka sanāca labi, ar vieglu dūmu aromātu.

Mērcei krējumu sajauc ar māarrutkiem, sasmalcinātiem zaļiem lokiem un sāli.

Steikus uz dēlīša sagriež šķēlēs. Lēcas liek porcijas šķīvjos, pa virsu kārto steikus un pasniedz ar krējuma mērci.