Krēmīgie makaroni ar marinētu vistas fileju

Nu tad pienācis laiks pagatavot ko īpašāku!


Kārtīgs paēdiens kārtīgiem ēdājiem! Pagatavošana vienkārša, bet ēdiena vizuālais skats un garšas baudas liecina par gatavotāja profesionalitāti.

 

 

Sastāvdaļas:

 

1 liela vistas fileja
1 ēd.k. olīveļļas
4 ēd.k. sviesta
150g spagetti
2 ķiploku daiviņas
200ml saldais krējums
2 tējk.paprikas pulveris
1/2 tējk. ķiploku pulveris
1/2 tējk. sīpolu puulveris
1/2 tējk. Kaijenas pipari
1/2 tējk. kaltēts baziliks
1/2 tējk. kaltēts oregano
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs (kā karbonādes). Sajauc kopā visas sausās garšvielas, pievieno eļļu, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas un iemarinē šaā marinādē vistu.

 

Pannā izkausē 2 ēd.k. sviesta un pievieno vistu - apgriež 1 reizi. 4-5 minūtes cep katru pusi. Vistas filejas pārkliek siltā vietā.

Tajā pašā pannā izkausē atlikušās 2 ēd.k. sviesta un apcep tajā ķiploka daiviņas, 1 min. Pielej saldo krējumu un visu laiku maisot karsē, apm.  4-5 minūtes. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

Spageti novāra sālsūdenī (skat. instrukciju uz iepakojuma), notecina. Tad spageti iemaisa mērcē.


Pasniedz ar ceptu vistu. Ja vēlas pārkaisa ar sieru un zalumiem.