Grilēta dorada

Esmu pārliecināts, ka svaigai zivij nevajag neko daudz - tikai olīveļļu, citronu, sāli un piparus. Nu vēl zaļumus pēc garšas. Sāli un piparus es šoreiz aizvietoju ar garšvielu sāli no OAK'A BBQ, bet var izmantot jebkuru citu garšvielu maisījumu. Vai nu tikai sāli un piparus.

 

 

Sastāvdaļas:

 

3-4 svaigas doradas (atkarīgs no ēdāju skaita)

2 citroni (viens - sulai, otrs - šķēlītēm)

3-4 ēd.k. garšvielu sāls BBQ RUB

zaļumi

olīveļļa

 

 

Pagatavošana:

 

1. Zivis izķidā, izgriež žaunas un atzvīņo. No ārpuses ādā veic pāris iegriezumus. Doradas iesmērē ar olīveļļu un apslaka ar viena citrona sulu. Zivis pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

 

2. Grilu uzkarsē līdz 190 grādiem.  Doradas liek uz restēm un pa virsu zivīm  uzliek pa pāris citrona šķēlītēm.  Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.

 

4. Pasniedz uzreiz, kamēr jūtama dūmu smarža.

Recepte tapusi sadarbībā ar