Grilēta aligatora fileja

Šodien man ir pilnīga eksotika - aligatora astes fileja.  Tiek uzskatīts, ka astes daļa ir pati maigākā aligatora gaļa. Muguras daļa vairāk derēs sautējumiem un zupām. Kaut-gan ir redzēts, ka grilē veselu dzīvnieku, bez ādas, protams. Tā aiziet somiņās, kurpēs un makos.

 

Sastāvdaļas:

 

500g aligatora astes fileja

1/2 citrons

olīveļļa ar garšaugiem

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Fileju atkausē un lieko šķidrumu nosusina ar papīra dvieļiem.  Grilu uzkarsē līdz 150-160 grādiem. 

 

2. Uz grila restēm liek gaļu, apslaka to ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep zem vāka apm. 3 minūtes no katras puses, atkarībā no filejas biezuma. 

 

3. Pasniedz ar citrona daiviņām un vārītiem apceptiem kartupeļiem.

 

 

Padoms. Kartupeļus var apcept uz grila restēm - tas piešķirs dūmu aromātu.

Recepte tapusi sadarbībā ar