Cūkgaļas karbonādes ar āboliem

Cūkgaļas karbonāde nav pārāk trekns gaļas gabals, tāpēc gaļa var sanākt sausa. Lai tas nenotiktu, gaļu vajag noturēt marinādē un rūpīgi sekot temperatūrai.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar

 

Sastāvdaļas:

 

750g cūkgaļas karbonāde

3 saldskābi āboli

150ml sidrs

3 ēd.k. BBQ mērce

3 ēd. k. sojas mērce

 

Pagatavošana:

 

1. Cūkgaļu sagriež porcijas gabalos, pārliek bļodā vai zip lock maisiņā. Pievieno sidru, sojas mērci, BBQ mērci, samaisa. Marinēt var visu nakti ledusskapī vai apm. 1 st. istabas temperatūrā. Ja gaļa marinējās ledusskapī, tad 30 min. pirms grilēšanas to izņem, lai tā uzssilst.

 

2.  Ābolus sagriež 6 daļās. 

 

3. Iekurina grilu līdz 180-200 grādiem. Gaļu uzliek uz restēm un cep zem vāka 10 min. Gaļu vienreiz apgriež un apsmērē ar marinādi. Gatavu gaļu pārliek traukā un ļauj 5 min. atpūsties.

 

4. Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 min. no abām puzēm.

 

5. Gaļu pasniedz ar grilētiem āboliem.