Dārzeņu pīrāgs ar grildesiņām

Teikšu godīgi, mūžā neesmu ēdis sparģeļus - tie mani mazliet biedē ar savu ārējo izskatu. Bet mamma nopirka un teica, ka Francijā ar to gatavo dažādus pīrāgus. Un tad man ienāca prātā uzcept pīrāgu ar jaunajām Rakveres grildesiņām un sparģeliem. Kāpēc tieši tā? Tāpēc, ka jaunās desiņas jau pašas pa sevi uz 50% sastāv no dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

 

400g kārtainā bezrauga mīkla
100g grildesiņas
100g sparģeļi
100ml saldais krējums
100g cietais siers
2 olas
Provansas garšvielas
sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

Sagatavo formu. Formu ar augstām malām iesmērē ar eļļu un  pārber ar miltiem.

Mīklu atlaidina, sadala divās daļās, izrullē. Tad mīklu ieklāj sagatavotā formā krusteniski vienu otrai virsū un uzloka malas uz augšu. Ieklāj cepamo papīru un uzber zirņus vai kādu citu slogu un cep mīklu cepeškrāsnī 180 grādos 20 min.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Sparģeļus, ja viņi ir lieli un pacieti, tad nomizo apakšējo daļu. Bet man bija jauni un tāpēc es tikai sagriezu smalkāk. Desiņas sagriež ripiņās Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Olas uzputo ar saldo krējumu, pievieno gandrīz visu sieru (mazliet atstāj dekorēšanai), sparģeļus, desiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

No cepeškrāsns izņem formu ar mīklu un noņem slogu. Pārlej pildījumu un lieks cepties vēl uz 20-25 min, līdz ola ir izcepusies.  Karstu pīrāgu pārkaisa ar atlikušo sieru un pīrāgu atdzesē.