Nost ar koronavīrusu! Apēdam to un vīruss izzudīs visā pasaulē!
Bet ja nopietni, tad es esmu jau mazliet noguris sēdēt četrās sienās un izolēties. Man, kā pusaudzim, pietrūkst izklaides, kino, pasākumi, tikšanās ar cilvēkiem un es cenšos šobrīd izklaidēt pats sevi. Tāpēc neuztver to visu nopietni ))
Sastāvdaļas (6 porc.):
500g rauga mīkla
500g maltā gaļa (liellopu, liellopu-cūkgaļas)
100g saldēti zaļie zirnīši
100g saldēti burkāni
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas (pēc izvēles)
1 ola
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo pildījumu. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Burkānus un zirnīšus atlaidina.
Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, apcep. Pievieno pēc garšas sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus. Cep līdz gaļa ir gatava. Pašās beigās pievieno zirnīšus un burkānus.
2. Mīklu pārliek uz pārkaisītas ar miltiem darba virsmas un sadala 7 vienādāš daļās. No sešām bumbām veido pīrāgus - katru izrullē, pa vidu kārto pildījumu, uzloka malas uz augšu un veido apaļu bumbu. Bumbas kārto uz cepešpannas ar savienojuma vietu uz leju.
No pēdējās mīklas bumbas veido "adatiņas", kuras sastiprina uz pīrāgu augšējās daļas. Lai tos būtu vieglāk piestiprināt, savienojuma vietu saslapina ar ūdeni.
3. Nelielā bļodā sakuļ olu un uzmanīgi apsmērē pīrāgus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 min.
4. Pasniedz gan siltus ar zaļiem salātiem, gan aukstus.