Burgeri ar gaļas bumbiņām

Šodien, 9. martā, pasaulē svin Gaļas bumbiņu dienu. Pieņemot šo izaicinājumu es apņēmos visu gatavot uz grila, tāpēc arī  gaļas bumbiņas grilēju, nevis cepu uz pannas. Lai būtu vienkāršāk grilēt, es bumbiņas sadūru uz iesmiņiem - pa 4 bumbiņām uz katra iesmiņa.

Jā, šo recepti es noskatīju IKEA prezentācijā, kur šādus burgerus gatavoja Nauris Brikmanis. Protams, es mazliet pielāgoju recepti, jo Cēzara mērces man nebija un es to aizstāju ar krējumu un garšvielām un bumbiņas, kā jau minēju, grilēju. 

 

 

 

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

4 burgeru maizītes

16gb. IKEA gaļas bumbiņas

salātlapas

100g krējums

10gb. redīsi

10g sviests

1/2 ēd.k. Dižonas sinepes

1/2 ēd.k. eļļa ar ķiploku garšu

dilles

sāls, pipari

 

 

Mērcei:
50 g tomātu pastas
50g BBQ mērces
20g medus
2 ķiploku daiviņas

1 ēd.k. eļļas
1 ēd.k. galda etiķis

Pagatavošana:

 

1. Gatavo mērci. Pannā uzkarsē tomātu pastu ar eļļu. Pievieno BBQ mērci, medu, sasmalcinātus ķiplokus un etiķi, vāra apmēram 10 minūtes. lai mērce kļūst biezāka.

 

2. Grilu uzkarsē un apcep uz grila bumbiņas.  Vienlaicīgi uzliek maizītes grilēties. Lai maizītes būtu smukākas, tās apsmērē ar sviestu. Maizītes būs gatavas pirmās - tās noņem no grila un atdzesē.

 

3. Redīsus sarīvē uz dārzeņu rīves, salātus sagriež smalkāk. Visu pārliek bļodā, pievieno krējumu, sinepes, eļļu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa.

 

4. Uz apakšējās maizītes liek salātus, pa virsu gaļas bumbiņas, pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar dillēm. Man palika vēl salāti, tāpēc es uzliku vēl salātus pa virsu. Apsedz ar augšējo maizes daļu un uzreiz pasniedz.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar