Ziemas festivāls "Riga Street Food"

 

Vīna telpas TINTO teltī satiku atraktīvo Havjeru Garsija. Havjers mani pacienāja ar Tacos. Tas bija ļooooti garšīgs un es vēlreiz priekš sevis sapratu - ir kaut-kas tajos meksikāņu ēdienos īpašs, kaut-kas noslēpumaini foršs.

 

Teikšu godīgi, man ļoti garšo pikanti ēdieni un Havjera pagatavotais Tacos bija vienreizējs!

 

 

 

"Riga Street Food" teritorijai īpašo ielas šarmu piešķīra starptautiski atzītā ielu mākslinieka Kiwie zīmējumi. Tie jau komentārus neprasa.

 

 

 

 

Šodien, 12. janvārī, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā norisinājās trešais festivāls "Riga Street Food". Man kā kulinārijas blogerim šāda veida pasākumi jāapmeklē obligātā kārtā un es nenožēloju.

 

 

 

Saprotams, ka pirmais kas nāk prātā izdzirdot vārdus street food  ir burgeri.
Šoreiz mana izvēle krita uz liellopu gaļas burgeri no "Steiku Haoss". Jāsaka arī tikai tas labākais, garšu ziņā nekādu aizrādījumu, vienīgi tā cena... Taču cenu nosakam mēs paši - ja jau maksājam, tad šis produkts ir tā vērts.
 

 

Pieejot pie telts, kurā darbojās restorāna "Tam labam būs augt" pavāri, ieraudziju piedāvājumā ramen zupu un nespēju tam pretoties. Apēdu arī  vistas ramen. Garšīgi! 

 

Atzīmēšu tikai, ka ēdieni bija dažādām gaumēm - gan zivs un jūras veltes, gan veģetārie ēdieni, gan smalkāki ēdieni, gan vienkārši kartupeļi un kukurūzas vālītes.

 

 

 

Es ļoti priecājos, ka šādi pasākumi, lielāki un mazāki, mūsu valstī notiek aizvien biežāk.

 

 

 

 

Starp citu, šajās bildēs ir redzama tāda kā dūmaka - man viss kārtībā ar fočiku bija. Vienkārši tik daudz tika cepts, kurināts un dedzināts, ka Vecrīga izskatījās pēc aizmiglotās Londonas.