Kā mēs Zoodārzā Ziemas naktis baudījām

 

 

Sākšu savu ierakstu ar nelielu rāšanos.

Lai arī esmu bieži sastopams tiem bērniem, kas aktīvi apmeklē dažādus publiskus pasākumus (aizvadītajā gadā es daudz piedalījos projekta "Grila skola" pasākumos), taču regulāri saņemu jautājumus kur mani varēs satikt. Tad nu nolēmu organizēt nelielu meetup savienojot tikšanos ar aktīvu un interesantu laika pavadīšanu Rīgas Zoodārzā.  Rīgas Zoo gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis - visu janvāri līdz pat 27. datumam ikvienam ir iespēja izbaudīt ziemas noskaņas vērojot dzīvniekus un pastaigājoties svaigā gaisā.

Nolēmu dot iespēju desmit maniem sekotājiem un virtuālajiem draugiem apneklēt šo pasākumu un kopīgi pavadīt laiku. Instagram kontā uzrakstīju piedāvājumu un ātri vien nepieciešamo skaitu savācu. Citiem nācās atteikt. Taču tad notika tas, ko negaidīju - viens aiz otra man sāka sūtīt ziņu, ka netiks utml. Rezultātā uz tikšanos atnāca divi - Miks un Amēlija....

 

 

 

Paldies liels viņiem par atsaucību, jo pats vakars izdevās lielisks. Mēs ne tikai izbaudijām ziemīgo vakaru un apskatījām dzīvniekus, bet izmantojām iespēju uzcept ugunskurā desiņas un parunāt par dzīvi.

 

 

 

 

Jāsaka paldies uzņēmumam "Marienbāde", kas man atsūtija desiņas, lai pabarotu visus desmit bērnus... un uzņēmumam Oak"A BBQ, kurš piešķīra šī brīža jaunumu - kečupu bērniem.
Viss garšoja lieliski!

 

 

 

Ziemas naktis Zoodārzā ir lieliska iespēja pavadīt svaigā gaisā ne vienu vien stundu, vērojot dzīvniekus gan āra aplokos, gan iekštelpu ekspozīcijās. Lai apmeklējums sagādātu patīkamas sajūtas, ieteicams:

 

  • Aizmirst pilsētā steigu. Šeit valda miers un nesteidzība.
  • Nolikt dziļāk telefonu un austiņas. Ziemas naktis Zoodārza ir baudījums ne tikai acīm, bet arī citām maņām. Krēslā viss izskatās un izklausās savādāk. Turklāt arī dzīvnieki vakaros uzvedas savādāk nekā dienā.
  • Saģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Lai arī ziema, tomēr zooloģiskā dārza apmeklējumu iespējams saplānot tā, ka ik pa laikam var ieiet telpās, apsildīt nosalušo degunu un aplūkot tur mītošos dzīvniekus.

 

 

 

 

 

Ziemas naktis Zoodārzā līdz 27. janvārim no 16:00 līdz 19:00

Biļetes cena - 3,00 EURO

 

Bet pa naksnīgi izgaismotajām zoodārza takām apmeklētāji var klejot

līdz plkst. 21:00.

Sīkāku informāciju var atrast šeit -

rigazoo.lv