Kā es Uncle Ben's gatavoju

 

 

Tiem kuri nezin, sākšu ar nelielu ieskatu vēsturē:

 

Uncle Ben’s (tulkojumā no angļu valodas "no tēvoča Bena") - šis ātri vārāmo rīsu un ar to saistīto pārtikas produktu zīmols pieder korporācijai Mars, Inc.

 

 

Uncle Ben’s zīmola vēsture iesākās 1943. gadā, kad amerikāņu kompānija Converted Rice Inc. pirmo reizi pārtikas tirgū prezentēja ātri vārāmos rīsus ar šo nosaukumu.

 

Leģenda vēsta, ka tēvoča Bena – cilvēka, kura portrets ir tiražēts uz visiem populāro rīsu iepakojumiem, prototips ir Frenks Brauns. Cita versija Uncle Ben’s tēlu saista ar amerikāņu folkloru, kur vienā no senajiem nostāstiem tiek stāstīts par kādu melnādainu fermeri, kura slava izplatījās visā valstī, pateicoties viņa izaudzētajiem īpaši gardajiem rīsiem.

 

Uncle Ben’s rīsi no 1950. g līdz pat 90tajiem  bija paši pārdotākie rīsi ASV.

Nav nekāds brīnums, ka veiksmīgo uzņēmumu pārpirka lielākais starptautiskais pārtikas produktu tirgotājs – kompānija Mars.

 

Ar laiku papildus Uncle Ben’s rīsu klāstam tika pievienotas visdažādākās mērces, kas kalpoja kā lielisks papildinājums pamatproduktam.

Uncle Ben’s mērču klāstā ietilpst saldskābās mērces ar dārzeņiem un bez, BBQ mērces, tai skaitā ar kūpinājuma aromātu, karija un čili mērces, kā arī meksikāņu un taizemiešu mērces.

 

Mūsu valstī Uncle Ben’s zīmols īpaši populārs kļuva 90tajos gados, kad televīzijā masveidā tika raidītas šī zīmola produktu reklāmas.

 

Kādā no reizēm, kad ar vecākiem bijām devušies uz veikalu un gandrīz nonācām pie kases, es pamanīju stendu ar šī brenda mērcēm un rīsiem. Un tad es teicu: "Es noteikti nekad nenosauktu savējo produkciju līdzīgā vārdā!". Tad es vēl nesapratu vienu lietu - kāpēc jāliek sava seja uz iepakojuma? Tas man patiešām likās dīvaini... Tētis teica: "Hei, šitas taču noteikti jāpaņem Roja blogam! Tas mūsu jaunībā bija pirmais produkts, par kuru sajūsminājās vai katrā mājā". Tad pajautāju kāpēc un tad vecāki man paskaidroja - iespējams, pirmā ārzemju reklāma Latvijas televīzijā! To sāka reklamēt pie mums 90'ajos un vai katrā reklāmas pauzē tā tika atskaņota. Tas bija kas jauns un neredzēts tajos laikos. Un katrā mājā šī ātri un vienkārši pagatavojamā maltīte tika izmēģināta. Ja vienkārši, tad arī es nolēmu izmēģināt!

 

 

 

Nepieciešams:


1 maisiņs "Uncle Ben's" rīsu (iepakojumā ir divas paciņas)
burciņa "Uncle Ben's -  Sweet & Sour Souce" (vai cita pēc izvēles)

1  vistas fileja

 

 

 

Pagatavošana:


1. Sagriez fileju palielos gabalos.
2. Apcep no abām pusēm uz mērenas uguns, līdz fileja kļūst zeltaina.
3. Uzvāra rīsus (instrukcija uz iepakojuma)
4. Kad gaļa gatava, pievieno tai mērci no burkas un karsē ~ 5 min.
5. Uz šķīvja liec rīsus, pa virsu kārto apcepto vistas fileju ar mērci.