Kā es pie vecā Pētera ciemojos

Par šo vietu esmu dzirdējis no viena tēta drauga - Toms ieteica aizbraukt un notestēt. Šī ir viena no tām retajām reizēm, kad braucām speciāli uz kādu vietu.  Kādu laiku atpakaļ braucot garām mēs gribējām te paēst brokastis, bet toreiz krodziņš bija ciet. Taču šoreiz viss veiksmīgi salikās.

 

 

Krodziņš atrodas Purvciemā, blakus skolai un bijušajam Mauzolejam - tā padomju laikos tautā sauca veikalu, kurš vizuāli ļoti atgādināja šo celtni. Precīza adrese - Ūnijas 76, Rīgā.

 

 

Kaut-kad sen-senos laikos šajā ēkā bija kaut-kas līdzīgs kūtij - tētis atceroties vecu lauku māju ar govīm-zirgiem. Pats krodziņš iekārtots attiecīgi - vecas sijas, salmu griesti, kamīns un koka mēbeles. Un tā vien šķiet, ka aizejot uz tualeti tur ieraudzīsi parastu sirsniņmāju )))

 

Nu nav, nav sirsniņmāja - ir parasta normāla tualete.

 

 

 

Pirmais, kas pārsteidza, bija ēdienu izvēle. Šai vietai ļoti piestāvētu kaut-kas latviskā, amerikāniskā vai krievu stilā, pavisam vienkāršs - kotlete, karbonāde, kāpostu vai pupiņu zupa, ķiļķēni, vistu spārniņi vai pildītas pankūkas. Taču šeit piedāvājumā ir gan šašliks, gan burgeri, gan vrapi, gan pastas un Cēzara salāti, Tom Yam un kalmāra gredzeni. Īsāk sakot, pilnīgi viss, ko spēju iedomāties.

 

Mēs pasūtījām - Tom Yam zupa (tētim), tomātu zupa ar malto gaļu un sieru (mammai) un liellopa burgers ar saldiem frī kartupeļiem (protams, man).

 

Nu tad sākšu ar savu burgeri. Otrais mans pārsteigums - milzīga porcija, taču pats burgers ļoti tradicionāls. Jā, garšīgi. Jā, milzīgs. Jā, kotlete paštaisīta un visas sastāvdaļas ir svaigas. Bulciņas gan šeit paši necep - tās ir saldētas. Kopumā bija garšīgi, bet lai es ieteiktu šo kā kaut-ko vienreizēju - nu tā nav.  Burgers maksāja ap 7 Euro.

 

 

Tomātu zupa ar malto gaļu - šī zupa bija no dienas piedāvājuma. Starp citu, zupa (līdzīgi kā bildē) + otrais ēdiens (todien tā bija grilēta vista ar kartupeļu biezputru un sēņu mērci) + morsiņš maksāja, laikam, 5,50 vai 5,90. Atsevišķi var paņemt tikai zupu - tā maksāja, ja nemaldos, 2,50 un otrais ēdiens arī bija pie 3 Euro.  Respektīvi, cenas te ir pat ļoti iepriecinošas. Un garša arī - mamma teica, ka zupa bija ļoti garšīga un viņai nav ko iebilst.

 

Tētis ēda Tom Yam zupu - tā ir no taizemes virtuves, ar garnelēm, nūdelēm un kokosa pienu. Diezgan pikanta. Tas bija trešais pārsteigums - porcija bija tik milzīga, ka tētis pat visu neizēda. Nu kāds litriņš ar zupu tur bija iekšā, ja ne vairāk )))

 

Zupa ļoti-ļoti garšīga! Un iekšā bija lielās garneles, kas īpaši pārsteidza, jo parasti cenšas šmaukties gan ar daudzumu, gan ar garneļu izmēriem. Porcija maksāja ap 7 Euro.

 

Rezumē.

 

Es iesaku šo vietu. Jā, nedaudz haotiska ēdienu izvēle sākumā pārsteidz. Bet es tā saprotu, ka tie ir tie ēdieni, ko vietējie pavāri ir iemācījušies gatavot perfekti. Tāpēc lai tas tevi nemulsina - te ir reāli garšīgi!  Un kopā ar draudzīgām cenām šī ir ļoti laba vietiņa, kur paēst pusdienas pārtraukumā vai brīvdienās atnākt ar ģimeni.

 

P.S. Starp citu, manā viesošanās laikā bija ieradusies saimniece (es tā sapratu) un viņa bija ieradusies ne jau ar revīziju vai komandēt, bet gan pašai paēst pusdienas. Un ja jau paši saimnieki šeit ēd pusdienas, tad jau ar virtuvi šajā krodziņā viss ir pilnīgākā kārtībā!