Šīs nav vienkāršas karstmaizes. Tās ir jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr šķīvis vēl ir silts un siers staipīgs. Es iesaku nežēlot sieru un izvēlēties riktīgi lielas maizes šķēles. Tā ķiploku smarža pa visu māju ir fantastiska! Un īpašu toni piešķir etiķis.
Un gatavot arī nav ilgi - kamēr cepās bekons, krāsns ir jau uzkarsusi un kamēr klāj galdu un gatavo kafijas, tikmēr maizītes jau var pasniegt galdā.
Labu apetīti un jaukas brīvdienas!
Sastāvdaļas:
4 FAZER Kefīra čia sēklu baltmaizes šķēles
8 bekona šķēles
150-200g Čedaras vai Alpu siers
olas (pēc izvēles)
2-3 ķiploka daiviņas
ābolu vai baltvīna etiķis
sviests
Pagatavošana:
1. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Bekona šķēles apcep sausā pannā.
Katru maizes šķēli no apakšas apsmērē ar sviestu un no abām pusēm ar ķiploku masu.
2. Maizi liek uz karstumizturīga šķīvja (var izmantot porcijas panniņas vai lielo cepešpannu) ar sviestu uz leju, apslaka ar etiķi. Tad liek pa virsu bekona šķēles un pārkaisa ar sieru.
3. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180-200 grādos 15 min.
4. Ja vēlas, var pasniegt ar ceptu olu un zaļiem salātiem. Pasniedz uzreiz, kamēr šķīvis vēl ir silts un siers staipīgs.