Ziemīgās brokastis

Sastāvdaļas:


4 FAZER Kefīra čia sēklu baltmaizes šķēles
8 bekona šķēles
150-200g Čedaras vai Alpu siers
olas (pēc izvēles)
2-3 ķiploka daiviņas
ābolu vai baltvīna etiķis
sviests
 

 

Pagatavošana:


1. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Bekona šķēles apcep sausā pannā.
Katru maizes šķēli no apakšas apsmērē ar sviestu un no abām pusēm ar ķiploku masu.

 

2. Maizi liek uz karstumizturīga šķīvja (var izmantot porcijas panniņas vai lielo cepešpannu) ar sviestu uz leju, apslaka ar etiķi. Tad liek pa virsu bekona šķēles un pārkaisa ar sieru.

 

3. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180-200 grādos 15 min.

 

4. Ja vēlas, var pasniegt ar ceptu olu un zaļiem salātiem. Pasniedz uzreiz, kamēr šķīvis vēl ir silts un siers staipīgs.