Jogurts palīdz ātrāk pārstrādāt ēdienu pēc kārtīgām vakariņām. Ja cilvēks iet gulēt ar pilnu vēderu, tad miegs ir krietni sliktāks un no rīta ir "smags vēders", kā pasakā par Kroko un Dīlu. Uz nakti apēsta vista ar jogurta mērci pamatīgi samazinās slodzi uz gremošanas sistēmu, pa cik uzlabo zarnu darbību un pāatrina ēdiena pārstrādi. Arī pusdienās apēsts jogurts ne tikai uzlabos gremošanu, bet arī atbrīvos enerģiju, paaugstināsies darba spējas un samazināsies nogurums.
Īsāk sakot, jogurts ir ļoti veselīgs! Un garšīgs arī!
Sastāvdaļas (10 iesm.):
250g jogurts GEFILUS
4 vistas filejas
4 ķiploka daiviņas
2 tējk. rīvēta citrona miziņa
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
sāls, pipari
Mērcei:
200g GEFILUS jogurts
100g svaigais siers
2-3 svaigi gurķi
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļa
piparmētras
dilles
sāls
Pagatavošana (7 min.):
1. Vistas filejas sagriež vienādos kubiņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus ķiplokus, medu, etiķi, citrona miziņu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa, lai gaļa ir noklāta ar marinādi. Atstāj marinēties uz 20 min.
2. Gaļu sadur uz koka irbulīšiem. Lai iesmiņi izskatītos košāki, starp gaļu var uzdurt burkāna plāksnes vai papriku. VIstas fileja būs gatava diezgan ātri, tāpēc dārzeņi nepaspēs sadegt. Grilē 15-20 min., ik pa brīdim apgrozot.
3. Gatavo mērci. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 min. Tad notecina visu šķidrumu vai nospiež.
Piparmētras, dilles un ķiplokus sasmalcina.
Svaigo sieru sajauc ar olīveļļu un jogurtu. Pievieno zaļumus, gurķus, ķiplokus, kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
4. Gaļas iesmiņus pasniedz ar gurķu mērci.
Ietekums: ir ļoti svarīgi visu laiku iesmiņus grozīt, lai gaļa izcepās vienmērīgi un neizžūst.