Vistas fileja ar zaļo zirnīšu salātiem

Sastāvdaļas:

 

2 vistas filejas
1gl rīvmaize
400g zaļie zirnīši (saldēti)
200g Fetaki siers
2 olas
2 ķiploku daiviņas
1 neliels citrons
piparmētras
olīveļļa
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Vistas filejas sagriez porcijas gabalos, lai sanāk 8 gabali. Vienā bļodā ieber rīvmaizi, otrā ar dakšu uzputo olas. Gaļas gabalus iemērc vispirms olā, tad rīvmaizē un cep uzkarsētā pannā no abām pusēm līdz gatavībai.


Sasaldētos zirnīšus ieber caurdurī un atkausē, tādā veidā liekais šķidrums  notecēs. Zirnīšus ieber bļodā, pievieno sadrupinātu sieru un piparmētras lapiņas, mazliet olīveļļas un svaigi maltus piparus.

 

Tad smuki kārto visu šķīvjos - zirnīšus ar sieru un pa diviem gaļas gabaliem. Citronu sagriež četrās daiviņās un pa vienai daiviņai ieliek šķīvī - kas gribēs, tas varēs izspiest sulu uz salātiem un gaļas. Dekorē ar piparmētras lapiņām.