Katru gadu pirms svētkiem mēs meklējam garšīgu salātu receptes, ar kuriem aizvietot Rasolu. Un katru gadu atjēdzamies pie Rasola bļodas. Es nekādā gadījumā nebļauju "Nost ar Rasolu!", jo uzskatu, ka tā ir vardarbība un Rasolam uz svētku galda jābūt. Katru gadu 23. un 30. decembrī mēs visa Latvija kopā gatavojam Rasolu. Tā ir tradīcija!
Es vēlos tikai piedāvāt vēl pāris receptes, ar ko papildināt svētku galdu. Priekā!
Sastāvdaļas (6 porc.):
250g vārīta gaļa (vista, liellops vai cūkgaļa)
150g siers (Gouda, Edam, Čedara, Holandes)
150g marinēti gurķi
125g kukurūza
4 vārītas olas
1 sarkana paprika
1 ēd.k. sinepes
100g laba majonēze
100g krējums
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gaļu sagriež kubiņos, Tādos pašos kubiņos sagriež marinētus gurķus, papriku un sieru. Olas notīra un arī sagriež kubiņos.
Mērcei majonēzi sajauc ar krējumu un sinepēm.
2. Vienā lielā bļodā sajauc kopā visas sastāvdaļas. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.