Spicās olas brīvdienu brokastīm

Sastāvdaļas:

 

400g liellopu maltā gaļa

400g konservēti smalcināti tomāti

4-6 olas (atkarībā no ēdāju skaita)

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

Tabasco

Halapenjo

pētersīļi

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un ātri tos apcep. Tad pievieno malto gaļu un cep apm. 5 min. 

 

2. Pievieno samslacinātus tomātus, pēc garšas sāli, svaigi maltus piparus un Tabasco. Sautē maisot, līdz masa mazliet sabiezē.

 

3. Ar karoti uztaisa padziļinājumus un iesit katrā padziļinājumā pa olai. Apsedz ar vāku un cep minūtes 5-6 līdz olu baltums ir sarecējis, bet dzeltenums vēl mīksts.

 

4. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, Halapenjo gredzeniem, pētersīļiem un uzreiz pasniedz.