Ir ārkārtīgi svarīgi nenogulēt īsto brīdi un nepārturēt olas - pats garšīgākais, kad olu dzeltenums ir vēl mīksts un garšīgi tek. Un ja to visu vēl pasniedz ar svaigu maizi... Labrīt!
Sastāvdaļas:
400g liellopu maltā gaļa
400g konservēti smalcināti tomāti
4-6 olas (atkarībā no ēdāju skaita)
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
Tabasco
Halapenjo
pētersīļi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un ātri tos apcep. Tad pievieno malto gaļu un cep apm. 5 min.
2. Pievieno samslacinātus tomātus, pēc garšas sāli, svaigi maltus piparus un Tabasco. Sautē maisot, līdz masa mazliet sabiezē.
3. Ar karoti uztaisa padziļinājumus un iesit katrā padziļinājumā pa olai. Apsedz ar vāku un cep minūtes 5-6 līdz olu baltums ir sarecējis, bet dzeltenums vēl mīksts.
4. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem, Halapenjo gredzeniem, pētersīļiem un uzreiz pasniedz.