Šodien lieli prieki saldummīļiem - es dalos ar īpašu pankūku recepti. Nutellas vietā var izmantot arī šokolādes gabaliņu, taču Nutella ir foršāka, jo cepšanas laikā izkūst un pildījums paliek pašķidrs.
Sastāvdaļas:
190g milti
300ml piens
1 ola
50g cukurs
50g sviests
60g kakao pulveris
2 tējk. cepamais pulveris
apm. 150g Nutella
Pagatavošana:
1. Nutellu ar tējkaroti saliek silikona formiņās - pietiks burtiski pa 1 tējk. Man sanāca 12 pankūkas, tāpēc jāsagatavo 12 Nutellas aplīšus. Formiņas liek saldētavā uz 2 stundām.
2. Olu uzputo ar cukuru.
3. Sviestu izkausē, sajauc ar pienu.
4. Miltus sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Pievieno tiem uzputoto olu un piena maisījumu. Kārtīgi visu samaisa.
5. Cep pankūkas. Uzkarsētā pannā ielej 2 ēd.k. mīklas, iespiež 1 Nutellas šokolādi un uzlje vvēl 1 ēd.k. mīklas, lai šokolāde ir pilnībā noklāta. Cep pankūkas no abām pusēm.
6. Pasniedz uzreiz.