Šokolādes cepumi ar plaisām

Sastāvdaļas (apm. 30 gb.):

 

100g piena šokolāde

125g tumšā šokolāde (man šoreiz bija ar riekstiem)

130g cukurs

220g milti

60g sviests

2 olas

30g kakao pulveris bez cukura

1 tējk. cepamais pulveris

sāls dekoram

Pagatavošana:

 

1. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Tikai uzmanies - šokolādi nedrīkst pārturēt, savādāk tā atslāņosies.

 

2. Atsevišķi uzputo olas ar cukuru. Pievieno padzisušo šokolādes masu un uzputo vēlreiz.

 

3. Tad atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Šajā maisījumā iemaisa šokolādes-olu masu. Bļodu apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz pāris stundām.

 

4. Aukstu mīklu izņem no ledusskapja, izveido valrieksta lielumā bumbiņas un kārto tās uz cepešpannas drošā attālumā vienu no otras. Ja ir vēlēšanās, cepumus pārkaisa ar sāls graudiņiem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 15 min. 

Izņemot ārā no cepeškrāsns cepumi būs mīksti, bet atdziestot pēc tam sacietēs.