Ļoti šokolādīgi cepumi. Es pat teiktu - īstiem šokoholīķiem radītie cepumi.
Man gan gadījās neliela ķibele. Cepumiņiem jābūt ar plaisām un tāda man sanāca tikai pirmā partija (mīkla bija tikko no ledusskapja). Es pieļauju domu, ka mīkla vēlāk jau bija sasilusi un tāpēc plaisas nav tik izteiktas.
Sastāvdaļas (apm. 30 gb.):
100g piena šokolāde
125g tumšā šokolāde (man šoreiz bija ar riekstiem)
130g cukurs
220g milti
60g sviests
2 olas
30g kakao pulveris bez cukura
1 tējk. cepamais pulveris
sāls dekoram
Pagatavošana:
1. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē. Tikai uzmanies - šokolādi nedrīkst pārturēt, savādāk tā atslāņosies.
2. Atsevišķi uzputo olas ar cukuru. Pievieno padzisušo šokolādes masu un uzputo vēlreiz.
3. Tad atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri. Šajā maisījumā iemaisa šokolādes-olu masu. Bļodu apsedz ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz pāris stundām.
4. Aukstu mīklu izņem no ledusskapja, izveido valrieksta lielumā bumbiņas un kārto tās uz cepešpannas drošā attālumā vienu no otras. Ja ir vēlēšanās, cepumus pārkaisa ar sāls graudiņiem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 15 min.
Izņemot ārā no cepeškrāsns cepumi būs mīksti, bet atdziestot pēc tam sacietēs.