Stāsts šai receptei ir diezgan interesants - daudzus gadus atpakaļ mana mama vienā kriminālromānā to izlasīja. Jā, tieši kriminālromānā! Šad un tad, kad apnīk vienkārši ceptas olas brokastīs, mēs gatavojam šādas!
Foto: pipars.lv
Sastāvdaļas (1 porc.):
1 šķēle rudzu maizes
1 tomāts
1 ola
1/2 sīpols
zaļumi
sāls
Pagatavošana:
1. Maizes šķēli un tomātu sagriež mazākos gabalos. Sīpolu sagriež šķēlītēs.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep maizi, apm. 5 min. Tad pievieno sīpolus un cep vēl 5 min. Tad pievieno tomātus un cep vēl 5 min. Pievieno pēc garšas sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu pārliek porcijas šķīvī.
3. Tajā pašā pannā (pannu nemazgāt!) uzcep olu. Jau gatavu olu pārliek pa virsu salātiem.
4. Pasniedz uzreiz.