Īpašu noti šiem salātiem piešķir ķiploku grauzdiņi un mērce. Maiga mērce ar vieglu pesto toni - nav nekā garšīgāka!
Foto: pipars.lv
Sastāvdaļas:
200g konservētas pupiņas
3-4 tomāti
100g Fetaki siers
70g salātu maisījums
2 maizes šķēles
4 ēd.k. salātu mērce "Fat Free"
3 tējk. pesto
1 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Tomātus nomazgā, sagriež mazākos gabalos, pārliek salātu bļodā. Pievieno salātlapas un pupiņas.
2. Maizes šķēles uztostē, ierīvē ar ķiploka daiviņu un sagirež kubiņos. Tikpat lielos kubiņos sagriež sieru.
3. Salātu mērci sajauc ar pesto, pievieno peč garšas sāli un svaigi maltus piparus. Šo mērci pārlej salātiem un uzmanīgi iecilā. Pa virsu kārto maizes grauzdiņus un sieru.