Ribiņas melleņu marinādē ar grilētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

 

1 iep. ribiņas melleņu marinādē "Rakvere"
3 krāsainas paprikas
200g šampinjoni
1 kabacis vai cukini
200g Fetaki siers
200g krējums
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. brūnais cukurs
2 ēd.k. sojas mērce
1/4 gl olīveļļa
2 ēd.k. kaltētas garšvielas (piem. baziliks, timiāns, oregano,
melnie pipari

 

Pagatavošana:

 

Papriku, kabaci vai cukini un šampinjonus sagriež smalkāk.  Dārzeņus liek bļodā, pievieno olīveļļu, svaigi maltus piparus, sojas mērci,  sasmalcinātus ķiplokus, brūno cukuru un visu kārtīgi samaisa. 

Atstāj uz 30 min. marinēties.


Pagatvo mērci. Fetaki sieru saspaida ar dakšu, pievieno krējumu un vēlreiz kārtīgi saspaida. Pēc vēlmes var pievienot zaļumus un kādu ķiploka daiviņu.


Un tad grilē dārzeņus un uzsilda ribiņas.
Pasniedz ar siera mērci.