Pagatavot garšīgas ribiņas ir vesela māksla. Bet es protu pagatavot tās burtiski 20 min.
Kā es to daru? Ha-ha! Ņemu iepakojumu ar Rakvere ribiņām un uz grila uzsildu tās! Šoreiz klāt es pagatavoju dārzeņus un garšīgo siera mērci. Kad marinēsiet dārzeņus, neliekat sāli - gan ribiņām, gan mērcei sāls ir pietiekami.
Sastāvdaļas:
1 iep. ribiņas melleņu marinādē "Rakvere"
3 krāsainas paprikas
200g šampinjoni
1 kabacis vai cukini
200g Fetaki siers
200g krējums
4 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. brūnais cukurs
2 ēd.k. sojas mērce
1/4 gl olīveļļa
2 ēd.k. kaltētas garšvielas (piem. baziliks, timiāns, oregano,
melnie pipari
Pagatavošana:
Papriku, kabaci vai cukini un šampinjonus sagriež smalkāk. Dārzeņus liek bļodā, pievieno olīveļļu, svaigi maltus piparus, sojas mērci, sasmalcinātus ķiplokus, brūno cukuru un visu kārtīgi samaisa.
Atstāj uz 30 min. marinēties.
Pagatvo mērci. Fetaki sieru saspaida ar dakšu, pievieno krējumu un vēlreiz kārtīgi saspaida. Pēc vēlmes var pievienot zaļumus un kādu ķiploka daiviņu.
Un tad grilē dārzeņus un uzsilda ribiņas.
Pasniedz ar siera mērci.