Pikantā biešu-pupiņu zupa ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas:

 

500g malta liellopu vai teļa gaļa

400g novārītas pupiņas

400g vārītas rīvetas bietes

400g smalcināti konservēti tomāti

1,5l vistas buljons

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

čili pasta

kaltēts rozmarīns

kaltēts timiāns

eļļa cepšanai

sāls, pipari

 

 

 

Pagatavošana:

 

1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno kaltētu timiānu un rozmarīnu, sāli, svaigi maltus piparus un visu kārtīgi samaisa. No šīs gaļas veido nelielas bumbiņas. Pannā uzkarsē eļļu un maisot bumbiņas apcep līdz tās ir zeltaini brūnas.

 

2. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē mazliet eļļas un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno tomātus ar visu sulu, buljonu, pupiņas, rīvētas bietes, gaļas bumbiņas un vāra uz nelielas uguns minūtes 10. Pēc garšās pievieno sāli, svaigi maltus piparus un čili pastu. 

 

3. Zupu salej porcijas šķīvjos, pievieno zaļumus un uzreiz pasniedz.

 

P.S. Acīgie jau pamanīja, ka bļodā man ir arī turku zirņi, bet receptē tās nebija minētas. Skaidroju - es paņēmu veikalā bundžiņu "Konservētas pupiņas 4 veidu maisījums" (KOK) un tā nu sanāca, ka viens no 4 pupiņu veidiem šim ražotājam izrādījās turku zirņi. Sākotnēji turku zirņi plānos neietilpa un zupas garšu tie nekādi neietekmē, tāpēc sastāvdaļās to īpaši neizcēlu.