Man ir vienmēr licies, ka ja cilvēkam garšo olas, tad tās garšo visos veidos. Izrādās, ir cilvēki, kuriem negaršo mīksti vārītas olas, bet garšo omletes. Un zini kas ir pats dīvainākais? Es piederu pie šīs kategorijas - man ļoti garšo omletes un olu kulteņi, bet mīkstie olu dzeltenumi ne visai )))
Tad nu tādiem kā es radās šī recepte!
Sastāvdaļas (2 porc.):
3 olas
2 pilngraudu maizes šķēles
1 liels avokado
50g rīvēts cietais siers
10g sviests
1/4 laims
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Olas iesit bļodā, pievieno sieru un sakuļ. Pannā izkausē sviestu un ielej olu kulteni. Tikko olu kultenis sāk sarecēt, tā to vajag viegli pamaisīt ar lāpstiņu. Beigās veidosies "garšīgi" kunkulīši.
2. Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņu, izgreb mīkstumu, pārlej to ar laima sulu un saspaida ar dakšu. Pievieno zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3. Maizes šķēles uztostē un apsmērē ar avokado masu. Pa virsu kārto olu kulteni, pārkaisa ar zaļumiem, svaigi maltiem pipariem un sāli.
Padoms: olu kulteni necep līdz galam, lai ola ir mazliet pašķidra - tā kultenis būs mīkstāks un garšīgāks.