Tuvojas visu svēto dienas priekšvakars. Helovīns (angļu: Halloween). Ne katrā mājā šos svētkus svin, bet tiem kuri priecājas par ikvieniem svētkiem, rekomendēju kādu īpaši šīm svinībām atbilstošu recepti. Mazās un jaukās mūmijas radīs īpašu noskaņu uz jūsu briesmīgā galda! Šoreiz vārds briesmīgs manuprāt iederas tīri labi. :)
Sastāvdaļas:
400g maltās gaļas
200g bezrauga kārtainās mīklas
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. kaltētas garšvielas (man bija hmeli-suneli)
1 ola
Pagatavošana:
Malto gaļu ieliek bļodā, pārber ar sāli un pipariem, garšvielām, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un samaisa.
Mīklu atkausē, izrullē un sagriež strēmelītēs. Strēmelītēm jābūt ne pārāk biezām - līdz 0.5cm. No gaļas izveido bumbiņas un ietin mīklas strēmelītēs, atstājot vietu acīm.
Olu iesit bļodā un sakuļ. Apsmērē bumbiņas ar sakulto olu.
Liek iepriekš uzkrsētā cepeškrāsnī un cep apm. 30 min. 190 grādu temperatūrā
Acis iekrāso ar tomātu mērci vai majonēzi.