Mazās un jaukās mūmijas

Sastāvdaļas:

 

 

400g maltās gaļas
200g bezrauga kārtainās mīklas
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. kaltētas garšvielas (man bija hmeli-suneli)
1 ola

 

Pagatavošana:

 

Malto gaļu ieliek bļodā, pārber ar sāli un pipariem, garšvielām, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un samaisa.


Mīklu atkausē, izrullē un sagriež strēmelītēs. Strēmelītēm jābūt ne pārāk biezām - līdz 0.5cm.  No gaļas izveido bumbiņas un ietin mīklas strēmelītēs, atstājot vietu acīm.


Olu iesit bļodā un sakuļ. Apsmērē bumbiņas ar sakulto olu.
Liek iepriekš uzkrsētā cepeškrāsnī un cep apm. 30 min. 190 grādu temperatūrā

Acis iekrāso ar tomātu mērci vai majonēzi.