Atklāšu mazu noslēpumu - baklažānu ikri būs garšīgāki nākamajā dienā. Tāpēc es iesaku to pagatavot iepriekš un tad glabāt ledusskapī. Ikri ideāli der arī kā mērce pie gaļas vai kečupa vietā burgeros.
Sastāvdaļas:
8-10 "Pļavas" maizes šķēles
1 baklažāns
400g konservēti tomāti
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. Vorčesteras mērce
1 ēd.k. Balzāmetiķis
1/2 tējk. cukurs
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Baklažānu sagriež kubiņos, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm, lai novērstu sīvumu. Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas sagriež mazākos kubiņos.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē mazliet eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno baklažānus un cep vēl minūtes 5-6. Pievieno sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, Vorčesteras mērci, etiķi cukuru, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un sautē minūtes 15-20, līdz baklažāni ir pavisam mīksti.
3. Ja vēlies, baklažānus var sasmalcināt ar blenderi.
4. Maizes šķēles uztostē vai apgrauzdē uz pannas un katru šķēli ierīvē ar ķiploka daiviņu. Pasniedz ar ikriem un zaļumiem.