Nu tad pienācis laiks pagatavot ko īpašāku!
Kārtīgs paēdiens kārtīgiem ēdājiem! Pagatavošana vienkārša, bet ēdiena vizuālais skats un garšas baudas liecina par gatavotāja profesionalitāti.
Sastāvdaļas:
1 liela vistas fileja
1 ēd.k. olīveļļas
4 ēd.k. sviesta
150g spagetti
2 ķiploku daiviņas
200ml saldais krējums
2 tējk.paprikas pulveris
1/2 tējk. ķiploku pulveris
1/2 tējk. sīpolu puulveris
1/2 tējk. Kaijenas pipari
1/2 tējk. kaltēts baziliks
1/2 tējk. kaltēts oregano
sāls, pipari
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs (kā karbonādes). Sajauc kopā visas sausās garšvielas, pievieno eļļu, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas un iemarinē šaā marinādē vistu.
Pannā izkausē 2 ēd.k. sviesta un pievieno vistu - apgriež 1 reizi. 4-5 minūtes cep katru pusi. Vistas filejas pārkliek siltā vietā.
Tajā pašā pannā izkausē atlikušās 2 ēd.k. sviesta un apcep tajā ķiploka daiviņas, 1 min. Pielej saldo krējumu un visu laiku maisot karsē, apm. 4-5 minūtes. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
Spageti novāra sālsūdenī (skat. instrukciju uz iepakojuma), notecina. Tad spageti iemaisa mērcē.
Pasniedz ar ceptu vistu. Ja vēlas pārkaisa ar sieru un zalumiem.