Krēmīgie makaroni ar marinētu vistas fileju

 

 

Sastāvdaļas:

 

1 liela vistas fileja
1 ēd.k. olīveļļas
4 ēd.k. sviesta
150g spagetti
2 ķiploku daiviņas
200ml saldais krējums
2 tējk.paprikas pulveris
1/2 tējk. ķiploku pulveris
1/2 tējk. sīpolu puulveris
1/2 tējk. Kaijenas pipari
1/2 tējk. kaltēts baziliks
1/2 tējk. kaltēts oregano
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs (kā karbonādes). Sajauc kopā visas sausās garšvielas, pievieno eļļu, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas un iemarinē šaā marinādē vistu.

 

Pannā izkausē 2 ēd.k. sviesta un pievieno vistu - apgriež 1 reizi. 4-5 minūtes cep katru pusi. Vistas filejas pārkliek siltā vietā.

Tajā pašā pannā izkausē atlikušās 2 ēd.k. sviesta un apcep tajā ķiploka daiviņas, 1 min. Pielej saldo krējumu un visu laiku maisot karsē, apm.  4-5 minūtes. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

Spageti novāra sālsūdenī (skat. instrukciju uz iepakojuma), notecina. Tad spageti iemaisa mērcē.


Pasniedz ar ceptu vistu. Ja vēlas pārkaisa ar sieru un zalumiem.