Kā pagatavot leģendāro Sičuaņas mērci

 

Sastāvdaļas:

 

100 ml vistas buljons
1 ēd.k. sojas mērces
4 ēd.k. rīsu etiķis
4 ēd.k. teriyaki mērces
1 tējk. ķiploku sāls
1 tējk. rīvētas apelsīnu miziņas
1 tējk. rīvēts ingvers
1 ēd.k. miltu
1 tējk. sezama eļļas
1/2 tējk. aso piparu

 

Pagatavošana:


Visas sastāvdaļas saliek katlā, vāra piecas minūtes uz lēnas uguns, aktīvi maisot līdz masa sabiezē. Garšīgāka šī mērce ir kad jau atdzisusi.

 

Šī mērce gan diezgan attāli atgādina īsto ķīniešu Sičuaņas mērci, bet internetā apgalvo, ka restorāna mērcei esot līdzīga un man garšo.

 

Izmēģini arī tu!