Cūkas stilbiņu pagatavot nav nemaz tik grūti, ja tavā rīcībā ir grils ar vāku. Tāds, kā KAMADO BONO. Gatavo to divos piegājienos - vispirms novāra un tad, kad atbrauc ciemiņi, jau grilē.
Sastāvdaļas:
1 cūkas stilbiņš (apm. 700g)
3-4 lauru lapas
3-4 smaržīgo piparu graudiņi
3 ēd.k. BBQ mērce
sāls
Pagatavošana:
1. Stilbiņu kārtīgi noskalo. Ja uz tā palika cūkas sari, tad ar jebkuru zināmu metodi no tiem jāatbrīvojas. Stilbiņu ieliek lielā katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno lautu lapas, piparus, sāli un vāra 2 stundas.
2. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem. Stilbiņu apsmērē ar BBQ mērci, liek uz grila restēm un aizver vāu. Pēc 10 minūtēm atver grila vāku, apsmērē stilbiņu vēlreiz un aiver vāku. Grilē vēl 20 minūtes.
3. Ja stilbiņš ir pārāk bāls, tad apsmērē vēlreiz un 10 minūtes vēl grilē. Bet man šīs 10 minūtes bija padaudz - mazliet pārcepās.
4. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, štovētiem kāpostiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar