Latviešiem tik tuvas cūkgaļas karbonādes. Nu kas var būt labāks par šo?! Es iesaku karbonādes izņemt no ledusskapja laicīgi, lai tās sasiltu istabas temperatūrā. Tad karbonādes izcepsies vienmērīgi un ātri.
Sastāvdaļas:
8 cūkgaļas karbonādes
2 ēd.k. balzāmetiķis
1 ēd.k. Dižonas sinepes
2 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. brūnais cukurs
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cūkgaļas karbonādi sagriež pabiezās šķēlēs un izklapē.
2. Uzvāra 1 tasīti espresso kafijas. Kafijai pievieno balzāmetiķi, sinepes, cukuru, sasmalcinātus ķiplokus, samaisa un pārlej gaļai. Atstāj marinēties uz visu nakti.
3. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Karbonādes liek uz restēm 4-6 min. no katras puses.
4. Karbonādes pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.