Cūkgaļas karbonāde kafijas marinādē

 

 

Sastāvdaļas:

 

8 cūkgaļas karbonādes

2 ēd.k. balzāmetiķis

1 ēd.k. Dižonas sinepes

2 ķiploka daiviņas

1/2 tējk. brūnais cukurs

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Cūkgaļas karbonādi sagriež pabiezās šķēlēs un izklapē.

 

2. Uzvāra 1 tasīti espresso kafijas. Kafijai pievieno balzāmetiķi, sinepes, cukuru, sasmalcinātus ķiplokus, samaisa un pārlej gaļai. Atstāj marinēties uz visu nakti.

 

3. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Karbonādes liek uz restēm 4-6 min. no katras puses.

 

4. Karbonādes pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.