Chimichanga ir fritēts burrito. Pildījumi visdažādākie. Debates par chimichangas izcelsmi turpinās. Te spāņu gardēži izsaka versiju, ka viņiem pieder šī ēdiena izscelsmes tituls. Te kāds meksikāņu mačo iesaucas - Čimičangas tapušas Meksikā! Lai šie strīdas, mēs tikmēr pagatavosim.
Sastāvdaļas:
200g konservētas pupiņas
200g vārīta vai cepta vistas gaļa
siers (rīvēts)
1 čili pipars
tortillas
svaigi malti pipari (pēc garšas)
malta sarkanā paprika
Pagatavošana:
Konservētas pupiņas iebēru bļodā un mazliet paspaidīju ar kartupeļu stampu - ne galīgā putrā, lai paliek pa kādai veselai pupiņai. Tad sagriezu vistu un sajaucu ar pupiņām.
Čili piparam iztīriju sēklas, sagriezu mazos kubiņos un pievienoju pupiņām. Ja vēlas asāku ēdienu, tad sēkliņas var atstāt. Vēl pievienoju sasmalcinātus pētersīļus, sāli un svaigi maltus piparus.
Tad uz tortillas no vienas puses uzliku pildījumu, pārkaisīju ar sarīvētu sieru un pacentos akurāti sarullēt. Uzkarsēju pannā eļļu un apcepu.
Es ēdu ar aso tomāto mērci, ko mana mamma gatavo pati - sasmacināti konservēti tomāti, ķiploks un zaļumi. Man jau nu ļoti garšoja!