Cepti sikspārņi

 

Sastāvdaļas:

 

1 kg vistas spārniņi "Marienbāde"


Marinādei:
4 ēd.k. sojas mērce
3 ēd.k. pārtikas krāsa melna
3 ēd.k. saldskābā čili mērce
3 ķiploka daiviņas
sāls

 

 

Pagatavošana:

 

Marinādes pagatavošanai visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pievieno melno pārtikas krāsu. Krāsa jāpievieno "uz aci", jo var būt dažādas krāsas intensitātes. Šajā marinādē iejauc vistu spārniņus un noliek uz visu nakti ledusskapī marinēties.

 

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un mazliet apslaka ar eļļu.

 

Izkārto spārniņus uz pannas. Cepšanas laikā ik pa brīdim apsmērē spārniņus ar marinādi - tad tie kļūs "melnāki". Ja spārniņi nav pietiekami melni, tad pēc cepšanas tos var apsmērēt vēlreiz ar krāsu. Cep aptuveni 50 min, līdz spārniņi ir gatavi.