Nesen pie manis bija ballīte un man palika nedaudz tortiljas čipsu pāri. Nolēmu tos kaut-kur izmantot - bet kur?... hmm... ļauj padomāt... man ir pupiņas, konservēti tomāti un tortiljas čipsi... salāti no tā nekādi neiznāks... vēl pastāv iespēja zupa... JĀ! Es varētu to visu sakombinēt un uztaisīt zupu. Vienīgi, nākot no skolas nopirku vēl cīsiņus.... Rezultāts ekselents! Rekomendēju.
Sastāvdaļas:
400g pupiņas
400g konservēti tomāti savā sulā
300g cīsiņu
1/2 sīpols
700ml vistas vai dārzeņu buljons (var jau vienkārši ūdeni)
tortiljas čipsi
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež mazos kubiņos. Katliņā ieliek sviestu un tur pat apcep sīpolu kubiņus. Kamēr sīpoli cepās, desu sagriež un pievieno sīpoliem. Kad desa un sīpoli apcepti, klāt pievieno buljonu vai ūdeni, pupiņas un konservētos tomātus. Vāra 5 min.
Pasniedzot dekorē ar tortiljas čipsiem.
Pēc vēlmes, var piešaut kādu pilīti Tobasco mērces.