Man ļoti garšo pupiņas. Nu jūs jau to zinat! Es esmu gatavs pat kūku ēst ar pupiņām! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Un tad es padomāju - ir makaroni un rīsi ar mērci, kartupeļus gatavo ar mērci. Kāpēc gan putra nevar būt ar mērci? Laikam jau var! Un tad es nolēmu izmēģināt! Sanāca ļoti garšīgi. Tētis pat prasīja papildporciju. Īpaši garšīgi sanāca graudu kraukšķi. Iesaku tos uzreiz pagatavot vairāk )))
Sastāvdaļas:
200g 5 graudu pārslas "Dobeles dzirnavnieks"
150 g bekons, sagriež strēmelēs
400 g vārītas vai konservētas pupiņas
400 g sasmalcināti konservēti tomāti
1/2 sīpols,
2-3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. kūpināta paprika
1/4 tējk. čili pasta
sāls, pipari
Grauzdētām pārslām:
10g sviests
40g 5 graudu pārslas "Dobeles dzirnavnieks"
1/2 tējk. ķiploku pulveris
sāls
Pagatavošana:
Graudu pārslas ieber bļodā, pārlej ar 500ml vāroša ūdens, apsedz ar vāku vai šķīvi un ļauj ievilkties.
Tikmēr sagriež smalkos kubiņos sīpolu un ķiplokus. Pannā uzkarsē eļļu un tos apcep. Tad pievieno gaļu un cep vēl minūtes 5. Pievieno vārītas pupiņas, konservētus tomātus, čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautē vēl 10 min.
Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē graudu pārslas, pievieno ķiploku pulveri un sāli pēc garšas.
Šķīvjos saliek putru, pievieno pupiņu mērci un pārkaisa ar grauzdētām pārslām.