"Pipars Cepās"
Grils ir lieliska uzparikte un gatavošanu uz tā ierobežo vien fantāzija. Lai pierādītu šo vārdu patiesumu, jaunā ReTV raidījumā "Pipars cepās" pie iekurināta grila jūs gaidīs kulinārijas blogeris, Latvijas lepnums un pavārgrāmatas "Piparēdiens" autors – Pipars. Grilēti vistu spārniņi, cūkgaļas šašliks vai liellopu steiks – tie, protams, ir galvenie varoņi uz mūsu griliem. Un, tiešām, klāt ir vasara! Tas ir laiks, kad cenšamies izmantot katru saulainu dienu, lai iekurinātu grilu un pagatavotu ko garšīgu. Grilēšana šobrīd piedzīvo savu popularitāti un ar katru saulainu dienu grilēšanas cienītāju prasmes pieaug. Uz grila aizvien biežāk nonāk ne tikai gaļa, zivis, jūras veltes, bet arī dažādi dārzeņi un augļi. "Grilēt nepavisam nav sarežģīti, jāievēro vien daži nosacījumi. Par tiem centīšos pastāstīt sešpadmit ceturtdienās visas vasaras garumā. Es neesmu mācījies pavārskolā, bet gājis savu eksperimentu ceļu. Man nav saderīgu vai nesaderīgu produktu, jo visu ierobežo stereotipi un pieņēmumi. Es aicinu cilvēkus eksperimentēt un grils tam ir īstā ierīce! Tu atrodies ārpus telpām, svaigā gaisā, saule, putnu dziesmas un lielisks noskaņojums. Ja gatavo ar labu garastāvokli un mīlestību, un vēl labai kompānijai, gala rezultāts vienmēr būs labs. Un kulinārijai nav striktu robežu – katram ir iespēja atrast savu garšu, savu umami," saka raidījuma vadītājs Rojs jeb Pipars.