Žēl, ka tev nav pelmeņi!

Daži nezinātāji pelmeņus var ierindot pie mūsdienu ātrās ēdināšanas paveidiem. Patiesībā, šis ēdiens ir ar senu vēsturi pat vairākās tūkstošgadēs. Pelmeņa dzimtene ir Ķīna, lai kā tas nepatiktu Sibīrijas un Jakutijas iedzīvotājiem, kuri pelmeni ir mēģinājuši ierakstīt savās vēstures grāmatās kā tieši Krievijā radītu mīklas brīnumu. Ķīnieši savus pelmeņus pilda gandrīz visu, ko vien var atrast Ķīnā – sākot no tradicionāla gaļas pildījuma līdz pat dārzeņiem un pupiņām. Kopā ar sojas mērci un citām pikantām piedevām šīs variācijas ir patiešām gardas. 

 

Noteikti katram ir kāds "pelmenis favorīts", taču tagad šī favorīta vieta var tikt apdrautēta, jo "Rīgas Miesnieks" un "Rakvere" tikko svaigi saražoja jaunus pelmeņus.
Dāmas un kungi, vēlos iepazīstināt un rekomendēt - "Pilsētas pelmeņi", "Cepampelmeņi" (ar gaļu un sieru) , "Pilngraudu pelmeņi ar kūpinātu gaļu" un "Pelmeņi ar Bolognese mērces pildījumu".

 

 

Visus nogaršoju un teikšu tā - ja arī tu līdz šim esi domājis, ka zini, kā jāgaršo īstam pelmenim, tad pagaršo šos un tu sapratīsi: vienmēr var atrasties kāds īpašāks pelmenis!
Un esmu tos uzskaitījis. Meklē jaunumus veikalos!