Teikas Ezītis miglā

 

Bijām pirmie tās dienas apmeklētāji un bārmenis uzreiz brīdināja, ka kafija būs jāuzgaida, jo aparāts vēl nav iesilis. Vecāki šo ziņu uztvēra bez bēdas, jo steigas, kā jau minēju, nebija.

 

 

 


Saņēmām sava pasūtījuma numuriņu un devāmies pie galdiņa.
Es apstaigāju Ezīti un palasīju arī kādu grāmatu.

 


Minēšu faktu, ka lai arī darba dienas rīts, brokastis ezītī izvēlējās diezgan daudzi, jo cilvēki sāka nākt viens aiz otra.

 

 

 

Kādu darba dienas rītu devos uz tikšanos Rīgas centrā, bet laiks vēl bija un radās vēlme pabrokastot. Braucot no Juglas centra virzienā ar vecākiem sākām apspriest iespējamās brokastu vietas un es atcerējos, ka kādu laiciņu iepriekš bijām runājuši, ka vajadzētu kādu brīvdienas rītu apmeklēt branču kafejnīcā "Ezītis miglā", jo pāris gadus atpakaļ mēs branču baudijām Ogres Ezītī un tas mums ļoti patika. Skaidrs, ka darba dienas rītā mums branču nepiedāvās, taču neēdušus gan jau ka prom nelaidīs.

 


Salīdzinājām pulksteņus - laiks tuvojās 11:00, kad "Ezītis Miglā" atver savas kafejnīcas durvis.


Ieejot atkal nopriecājāmies par lielisko interjeru. Pats sevi pie hipsteriem nepieskaitu, bet šis stiliņš man ir tīkams. Nenoliedzami, šis interjers apmeklētājam liek justies brīvi, nepiespiesti un omulīgi.

 

 

Tās dienas īpašajā piedāvājumā bija tortillas, bet mūs vairāk interesēja nobaudīt kādu burgeri. Es izvēlējos studentu burgeri + frī (mērcīte ietilpst). Tētis izvēlējās Mačo burgeri, jo tas bija atzīmēts kā ass un mamma izvēlējās medota cāļa burgeri ar mocarellu un kartupeļu daiviņām. Vecākiem baltas kafijas, es šoreiz izvēlējos Pepsi.

 

Cenas te ir diezgan demokrātiskas  - burgers ar piedevām vidēji maksā 6 Euro. Piedāvājumā ir gan dažādas uzkodas, gan bērnu ēdienkarte. Atsevišķs piedāvājums ēdienkartē - kartupeļu pankūkas ar dažādiem pildījumiem. Taču jāuzmanās, jo pankūkas viņi paši negatavo, bet izmanto pusfabrikātus, tāpat kā pelmeņus, nagetus un daudz ko citu. Jautājums - priekš kam izcelt to, ko paši pavāri negatavo?  

 

 

Pēc minūtēm 15 tika atnesti burgeri un mans dzēriens. Vēl pēc minūtēm piecām arī kafijas nonāca uz mūsu galdiņa. Un te es gribu teikt sekojošo: es nezinu kāda iemesla dēļ, bet ne man, ne vecākiem burgeri neturējās kopā! Tie juka un bruka. Ne rokās īsti paņemt, ne ar dakšu un nazi tos uzvarēt. Nē, nu nau jau tā ka tu cīnies ar to burgeri un paliec neēdis, bet šie burgeri neraksturīgi citur baudītajiem tiešām bija diezgan nesaturīgi.

 

 

Par garšu nekādu iebildumu, tie bija garšīgi. Vienīgi tētis nedaudz vīlās, jo par asu to Mačo burgeri nosaukt nevarēja (ja visa receptūra tika ievērota, tad tas noteikti nav saucams par asu). Mamma medotā cāļa burgeru slavēja ļoti. Īpaši priecēja burgera sastāvā esošie kaltētie tomāti un gardais pesto, BET!

 

 

Tad no tēta burgera izslīdēja tomāta škēle, kuru ikdienā kārtīgs pavārs noteikti viesiem nepasniegs, bet gan izmetīs. Nu draugi! Tas ir atgriezums! Mēs mājās pat salātos tomāta galu neliekam, bet te tev par naudu kas tāds tiek iemānīts.

 

Tētis palūdza viesmīli pienākt un uzliekot uz salvetes atdeva viņai šo atgriezumu un palūdza to aiznest atpakaļ pavāram, kurš to bija ielicis burgerī. Pēc mirkļa viesmīle atkal ienāca zālē, taču izturējās tā, it-kā šī pārpratuma nemaz nebūtu. Tētis pajautāja ko atbildēja pavārs? Uz ko viesmīle atbildēja: "Teica, ka viņš tā vairāk nedarīs"... Un viss? Pat elementāras atvainošanās nebija. Nu bāc! Tas taču ir tik pašsaprotami! Ikviens taču var kļūdīties (kaut pavāram vajadzētu zināt, ko liek ēdienā viesiem un ko nē)!

 

Kā arī ja padomā, burgerā tomātu škēlei vajadzēja būt, bet to aiznesa atpakaļ neuzmanīga pavāra dēļ un šo burgera sastāvdaļu nekādi neaizvietoja (citur, domāju, ka tiktu pagatavots jauns burgers). Vai arī būtu piedāvāta atlaide... nu jā, bijām jau par visu samaksājuši. Galvenais jau iztrūka tas vienkāršais - atvainojiet! Tas taču nav grūti un, manuprāt, pašsaprotami. Es gan nedomāju, ka kafejnīcas vadība par šo nelielo incidentu atvainosies, bet būtu jau smuki.

 


Mans viedoklis. Ja pavārs strādā ar pilnu atbildības sajūtu un necenšas atgriezumus iesmērēt klientam un tomēr, ja nu gadās kāda kļūme, viesmīle spēj to atzīt un nolīdzināt domstarpības ar apmeklētājiem - tad viss ir vislabākajā kārtībā un uz Ezīti var doties.
 

 

                                                                                                                                        Teikas ezīša FB lapa : https://www.facebook.com/teikasezitis/